Knight Rider

Knight Rider

Knight Rider: Szereplők

Michael Knight (Michael Arthur Long)
David Hasselhoff

Michael Knight a sorozat főszereplője. Egy komoly plasztikai műtéten esett át, ezután új arca és személyazonossága lett. A Jogért és Igazságért Alapítványnak (FLAG) dolgozik, főnöke Devon Miles. Fegyvert szinte sohasem használ, inkább egyén erejében bízik. Hű társa KITT, egy felspécizett Pontiac Firebird Trans AM.
(Szerepel: 90 epizód, 4 évad)

Devon Miles
Edward Mullhare
 
Devon Miles a Jogért és Igazságért Alapítvány vezetője, továbbá Michael és Bonnie felettese. Igazi angol úriember, aki néha igen furcsán tekint Michael modern szokásaira. Egyike továbbá azoknak az embereknek, akik ismerik KITT molekuláris bevonatának egyik összetevőjét.
(Szerepel: 90 epizód, 4 évad)
EGYÉB: A Knight Rider 2000 című filmben életít veszíti.
 
Bonnie Barstow
Patricia McPherson
 
Bonnie Barstow KITT műszaki technikusa és szerelője. Szintén az alapítványnak dolgozik, azonban az első évad végén váratlanul távozik, majd a harmadik évadban visszatér és egészen a sorozat végéig láthatjuk.
(Szerepel: 66 epizód, 3 évad)
 
April Curtis
Rebecca Holden
 
April Curtis KITT technikusa és szerelője a második évadban.
(Szerepel: 24 epizód, 1 évad)
 
Reginald "RC" Cornelius III.
Peter Parros
 
RC a negyedik évadban csatlakozott a csapathoz. Van egy motorja, "Daráló" valamint sokszor segített Michael-éknek felgöngyölíteni az ügyeket.
(Szerepel: 22 epizód, 1 évad)
 



EGYÉB SZEREPLŐK
 
K.I.T.T. - KNIGHT INDUSTRIES TWO THOUSAND
 
KITT nélkül nem létezne Knight Rider. Egyedülálló humora, stílusa és megannyi spéci tulajdonsága van. Wilton Knight tervezte, a Jogért és Igazság Alapítvány tulajdonában áll. Fő programja az emberi élet védelme. Típusát tekintve KITT egy módosított 1982-es Pontiac Firebird Trans AM.
(Szerepel: 90 epizód, 4 évad)
 
K.A.R.R. - KNIGHT AUTOMATED ROVING ROBOT
 
KARR szintén Wilton Knight "alkotása", azonban nincs beprogramozva az emberi élet védelmére. Elsődleges programja tehát önmaga megóvása. Miután Wilton rájött arra, hogy nem megfelelően programozta be KARR-t, az autót egy raktárépületben helyezték el, amíg két hajléktalan ki nem szabadította...
(Szerepel: 2 epizód - 1. évad "A száguldó robot" c. rész valamint 3. évad "K.A.R.R. visszatér" c. rész)
 
Wilton Knight
Richard Basehart
 
Wilton Knight hozta létre a Jogért és Igazságért Alapítványt, tervezte meg KITT-et és KARR-t, valamint bízta meg Michael Knight-ot azzal, hogy az alpítványnál folytassa munkáját. Szerinte "Egyetlen ember is tehet csodákat..."
(Szerepel: 1 epizód - 1. évad "Nehéz örökség" c. rész)
 
Garthe Knight
David Hasselhoff
 
Garthe Knight Wilton egyetlen fia, egyben Michael Knight hasonmása. Ahogy a sorozatban kiderült, Wilton azért operáltatta Michael arcát Garthe-éhoz kísértetiesen hasonlóra, mert ugyan szerette fiát, Garthe azonban nem kimondottan a jó cselekedeteiről volt híres. Többször megpróbálta megölni Michael-t, szerencsére sikertelenül. Továbbá Garthe kérésére alkották meg Goliath-ot is, a hatalmas kamiont. A második évadban Adrianne Margeaux-al együtt lezuhantak és felrobbantak egy szakadékban.
(Szerepel: 2 epizód - 2. évad "Goliath" c. rész valamint "Goliath visszatér" c. rész)
 
Stefanie Mason
Cathrine Hickland
 
Stefanie Mason Michael Long egykori jegyese. A sorozat folyamán többször is szerepelt, mindannyiszor mély érzelmeket kiváltva Michael-ból. A rózsák illata című epizódban szerepelt utoljára, ugyanis egy Michael-nek szánt golyó találta el, így az esküvőn életét veszítette.
(Szerepel: 3 epizód - 1. évad "Fehér madár" c. rész; 2. évad "Az utolsó dal" c. rész valamint 4. évad "A rózsák illata" c. rész)
 
Adrianne Margeaux
Ann Turkel
 
Adrianne Mergeaux többször is feltűnik a sorozat folyamán, azonban egyszer sem a jó oldalon. Először meg akarja kaparintani KITT-et egy mesteri akcióhoz, majd Garthe oldalán is feltűnik a második évadban. Az azonban nem derült ki, hogy Michael vagy Garthe iránt táplált-e mélyebb érzelmeket. Ez viszont már titok is marad, ugyanis a Goliath visszatér című epizódban Garthe-al együtt egy szakadékba zuhanva meghaltak.
(Szerepel: 2 epizód - 2. évad "Egy túlélő lélek" c. rész valamint "Goliath visszatér" c. rész)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése